0216 370 30 40

Sosyal Medyada Biz}

Pleksi Nedir

Piyasada genellikle düz levhalar şeklinde karşımıza çıkan pleksiler, renkli ve renksiz plastik camlardır. Kolay işlenebilen yapıları nedeniyle pek çok alanda kullanılırlar. Normal bir cama göre altı kat daha fazla dayanıklı olan pleksilerin ışık geçirgenliği de normal bir cama göre yüzde doksan iki daha fazladır.

Renkli ve renksiz çeşidi bulanabilen pleksiler; kolay işlenebilen, kesilebilen, delinebilen hafif birer plastik olmaları nedeniyle pek çok sektörde kullanılırlar. Saydam veya yarım saydam yapıda olan pleksiler, döküm tekniği kullanılarak 2 mm’den 40 mm kalınlığına kadar çeşitli ebatlarda renksiz, şeffaf renkli ve opak olarak üretilebilirler. Sağlam ve kırılmaya karşı dayanıklıdırlar. Yüksek ışık geçirgenliği sağlamakla birlikte ultraviyole ışınlara karşı mükemmel dayanıklılık gösterirler. Normal cama göre ışık geçirgenlikleri yüzde doksan iki daha fazladır ve yine normal cama göre altı kat daha fazla dayanıklıdırlar. Maksimum dayanma sıcaklıkları 80˚C’dir. Yaklaşık 150˚C ısıtıldıklarında kolayca şekillendirilebilmeleri ve eğilip bükülme özellikleri sayesinde hiçbir sıkıntı çıkarmadan işlenebilirler. Aynı kalınlıklardaki cama göre ısıyı yüzde yirmi daha az iletirler. Kırılan parçaları keskin kenarlı olmaz, dolayısıyla yaralanmalara sebebiyet vermezler. Yanıcı bir termoplastik oldukları için kendi kendilerine yanma sıcaklıkları 400 °C’dir; 250°C’de alevli tutuşabilirler. Pleksiler için yanmaya karşı dayanıksız olmalarını dezavantaj olarak söyleyebiliriz. Yüzeyleri bakır sertliğindedir ve fırça ve zımpara gibi araçlar pleksilerin yüzeyini çizebilir.

Pleksilerin atmosfer şartlarında dayanıklıkları diğer bütün plastiklerden daha yüksektir. Bu özellikleri sayesinde çok değişik iklim şartlarında ve geniş uygulama alanlarında kullanılabilirler. Pleksiler; cadde ve otoyol aydınlatmalarında, ışıklı reklamlarda, binalarda tavan aydınlatma kubbelerinde, balkon paravanlarında, rüzgar kesicilerde ve güneşliklerde, mağaza dekorasyonlarında, telefon kabinlerinde, abajur ve avize yapımında, bina içi aydınlatmalarda ve otomobil ve yatlarda rüzgar kesici olarak kullanılırlar.

03 Haziran 2016
3.493 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Mesajı Gönder.
Whatsapp İletişim
Pleksi Dünyası Merhaba